• De Veiligheidsregio heeft een nieuwe noodverordening vastgesteld

10 augustus is de nieuwe noodverordening in werking getreden. Deze kunt u vinden op https://www.vnog.nl/coronavirus/noodverordeningen. Om niet de hele noodverordening door te moeten lezen is er ook een lijst met vragen en antwoorden. In de noodverordening is regionaal vastgelegd welke regels op dat moment gelden in de gemeente Lochem.

Wij hebben een paar relevante punten voor de SV Epse op een rijtje gezet. Ook kan er op de website van de betreffende sportbond worden gekeken.

Binnensporten

Mag je binnen sporten? Ja, dat mag. Daar waar mogelijk moet de 1,5 meter afstandseis in acht worden genomen. Als dat een normale sportbeoefening in de weg staat, mag het tijdelijk worden losgelaten. Voorafgaand en na afloop van de sportbeoefening moet in ieder geval afstand worden gehouden, denk aan de kleedkamers en de kantines.(ook hier gelden de eerder genoemde uitzonderingen) De douches mogen weer gebruikt worden.

Reserveren, checkgesprek en registratie in horeca

Voor de sportkantines en terrassen bij sportverenigingen gelden de horecarichtlijnen. Dit betekent dat gasten 1,5 meter afstand tot elkaar houden, een vaste zitplaats hebben en hygiënemaatregelen naleven. Ook is reserveren en een gezondheidscheck verplicht. Daarnaast wordt u gevraagd zich te registreren. Gasten laten op vrijwillige basis naam- en contactgegevens achter zodat de GGD contact kan opnemen bij een besmetting die verband houdt met de horecagelegenheid.

Registreren is bij een bezoek (incl. gezondheidscheck) verplicht, wanneer je naar binnen gaat en de intentie hebt om (even) te gaan zitten. Registeren kan bij de ingang doormiddel van het scannen van de QR code (download deze scanner) op de deur of op papier op de registratietafel.

De deur naast de bestuurskamer is de 'ingang' en de deur aan de kant van de kleedkamers is de 'uitgang', éénrichtingsverkeer dus! De dubbele deuren blijven dicht. In de toiletten maximaal 1 pers. tegelijk.

Daarnaast gelden uiteraard de standaard regels, welke o.a. op de ingangsdeur hangen.

Alleen als wij ons allen aan bovenstaande regels houden, kunnen wij de kantine (waarschijnlijk) open houden.

Spreek elkaar aan als regels niet nageleefd worden! Op die manier gaan we ondanks deze lastige en vervelende tijd er toch een mooie tijd van maken met zijn allen, met hopelijke mooie sportieve successen. Alvast dank voor de medewerking, we moeten het tenslotte samen doen!

Uitwedstrijden

Mogen wij samen reizen naar uitwedstrijden? Ja, dit is toegestaan. Hiervoor gelden wel de richtlijnen en adviezen vanuit de overheid. Wanneer je met personen uit meerdere huishoudens plaatsneemt in één auto is het advies om een mondkapje te dragen voor reizigers van 13 jaar en ouder.